3 Peaks Challenge 2018, 3 november, 5 uur, Greenmarket Square, Cape Town.
 
Wat was ik weer bevoorrecht om hier aan de start te mogen staan van de 3 Peaks Challenge. Een mooie maar zware loop waar bij je de 3 pieken, Devil’s Peak, Table Mountain en Lions Head moet bedwingen. En tussendoor wel even terug moet naar de start/finish locatie. Lengte 50km en 2600hm. Aan deze loop is bijna niets vlak. Op die ene km na
boven op de tafelberg. Op naar de eerste piek. Door het park The Company Garden, Orange Street, Van Riebeeck park en een stukje Tafelberg Road , via een slinger pad naar de eerste top Devil’s Peak. Dit ging goed. Na 1 uur en 50 minuten stond ik op de top. Startnummer laten noteren, even genoten van het wonderschone uitzicht en weer naar
beneden. Hoe sommige als berggeiten kunnen afdalen ongelofelijk. Ik ben bij elke stap bang dat ik uitglij. Toch kwam ik na 3 uur en 15 minuten heelhuids aan op Greenmarket Square.
 
Snel wat gedronken, gegeten, rugzak bijgevuld en op naar top 2 de Tafelberg. Tot Tafelberg Road is de route hetzelfde. Daarna is het steil omhoog via Platteklip Gorge. Op deze beklimming zou Edith mij vergezellen. Zij stond op Orange Street dicht bij onze lodge op mij te wachten. Tot nu toe ging het nog lekker. Ik moest na ongeveer 20km een klein stenen trapje op en dat koste mij zoveel moeite dat ik er van schrok. Eigenlijk is de rest niet onder woorden te brengen. Ik heb onderweg moeten kotsen. Heb wel 40 keer moeten rusten om bij te komen en om mijn ademhaling weer rustig te krijgen. En dat waren stukjes van 10 tot 40 meter. Elke keer moest ik weer een beetje energie verzamelen om weer door te gaan.
 
Edith bleef zo goed als ze kon mij aanmoedigen. Van haar moest ik door naar boven. Gewoon omdat ik zo onzeker liep dat afdalen te gevaarlijk zou zijn. Alles irriteerde me ook. Rugzak deed ik los. Hartslagmeterband ging af. Alles met een kunstmatige smaak kon ik niet meer verdragen. Alleen water en fruit smaakte me nog. Overal kramp. scheenbeen, kuit, bovenbeen, rug en heup, gelukkig niet tegelijk. Deze klim alleen van +/-8km en 1000hm koste mij 3 uur en 40 minuten. Ik was gesloopt, uitgeput, moe en leeg. Aan het einde van Platteklip Gorge boven op de tafelberg ben ik i.p.v. links af, rechts af gegaan richting de gondel die me naar beneden bracht en waar we in een taxi
stapten naar Greenmarket Square om mij af te melden.
 
Dus na 7 uur en 13 minuten en 25km was voor mij de 3 peaks peaks Challenge een vette DNFF. DID NOT * FINISH . Maar het waren wel weer 4 erg leuke Cape Town dagen.
 
Groetjes Harry Jansen