Zondag 15 oktober was het weer de dag van de marathon.

Dam tot Dam ging, maar niet van harte. Waarschijnlijk was dat ook mijn dieptepunt *. Toch ben ik naar de dokter geweest die mij na onderzoek toch maar naar een cardioloog verwees. Alles onderzocht inclusief een hartfilmpje en een echo van het hart. De verpleegster was geen hardloopster. Zij vond dat ik maar kortere afstanden moest gaan lopen. Dacht het niet. Mijn hart was helemaal in orde.

Om alles uit te sluiten werd er ook nog een CT-scan gemaakt. De CT-scan toonde aan dat ik een lichte vernauwing in mijn kransslagader heb. Niets verontrustend daar we er vroegtijdig zijn achtergekomen en verdere vernauwing met medicijnen te voorkomen is..

De trainingen voor de Marathon gingen best wel goed. Een paar +/-20 km, maar meer niet. Fatsoenlijke weersvoorspellingen waren er niet. Frisjes, regen, hagel, wind en zon. 

Het publiek trotseerde ook de wisselende weersomstandigheden. Ze waren in grote getale aanwezig. Gestart met regenjack, maar die ging al vlot uit. Verder mijn eigen tempo gelopen. Vanaf 30 km merkte ik wel dat ik een trainingsachterstand had, maar ik kon gelukkig mijn tempo vasthouden.

Vanaf kruispunt Stadhouderskade / Ruysdaelkade loop je door een haag van mensen en wordt je zowaar gedragen. Eind Vondelpark stond mijn vriendin, zoon en zijn vriendin. Even netjes proberen te lopen en smillen voor de camera.

Na de finish even op adem komen en worstelen door de menigte richting het KLM Running House. Heerlijk even rust. Daarna naar cafĂ©-restaurant Lokaal van de Stad voor Bits N Bites and beer.

Alles was weer perfect geregeld in het KLM Running House. Heerlijk om zo te kunnen beginnen en eindigen. Een georganiseerde marathon lopen is niet zo mijn ding. Maar het is een perfecte lange duurloop waarbij je niet je eigen verzorging hoeft mee te nemen.

Ik “moest” de marathon wel uitlopen. Kleiner KoBoLT eind november is namelijk nog een stukje verder (KB: 99km en 3.360 hoogte meters).

Met een eindtijd van 04:23:17 ben ik best tevreden.

KLM Road Runners bedankt voor een startbewijs en al het regelwerk daar achter.

Groetjes Harry Jansen

* zie De worsteling van Harry Jansen bij de Dam tot Damloop op 17 september van dit jaar.